H Wootis ενισχύει την παρουσία της στη Θράκη

02/07/2021

Η εταιρεία Wootis (Βοώτης ΑΕ)  διοργάνωσε με επιτυχία ημερίδα ενημέρωσης των Ενεργειακών Κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφορικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προοπτικές στο χώρο της κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας Φωτοβολταϊκών Σταθμών και τα πλεονεκτήματα ομαδικής διαχείρισης έργων, υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Έβρου με αφορμή το ένα έτος λειτουργίας του υποκαταστήματος της στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Wootis παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Asset management) που καλύπτουν όλο το εύρος των αναγκών μια επένδυσης. Οι φορείς των έργων απολαμβάνουν μεταξύ άλλων υπηρεσίες 24ωρης απομακρυσμένης διαχείρισης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αναλυτικό reporting σχετικά με τα δεδομένα παραγωγής, προτάσεις βελτιστοποίησης, προβλήματα λειτουργίας και διαδικασίες επίλυσής τους, εργασίες τακτικών συντηρήσεων και επιδιόρθωσης βλαβών καθώς και την εκπροσώπηση των σταθμών τους στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Αλεξανδρούπολη, η Wootis έχει αναλάβει τη συντήρηση δύο Αιολικών Σταθμών του ομίλου της Τέρνα Ενεργειακή σε επίπεδο full maintenance  contract επιτυγχάνοντας αύξηση της τεχνικής διαθεσιμότητας των σταθμών. «Γίναμε η πρώτη ανεξάρτητη εταιρεία στην Ελλάδα που παρείχε συμβόλαιο συντήρησης αιολικού πάρκου με εγγυημένη τεχνική διαθεσιμότητα και χρόνο απόκρισης καλύτερο από αυτόν του κατασκευαστή» επισημαίνει ο κ. Αθ. Καραδήμας, CEΟ της εταιρείας. «Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας των Αιολικών και Φωτοβολταϊκών Σταθμών και τη σημασία της αδιάλειπτης και βελτιστοποιημένης λειτουργίας τους, επικεντρωθήκαμε στη δημιουργία ενός πακέτου υπηρεσιών που θα παρέχει στον επενδυτή τη βεβαιότητα ότι κάθε ώρα και κάθε στιγμή κάποιος προσέχει το πάρκο του και είναι εκεί για να ασχοληθεί με όποιο πρόβλημα εμφανιστεί χωρίς καθυστερήσεις και επακόλουθα διαφυγόντα κέρδη».

Με τις απαραίτητες υποδομές, το άριστα καταρτισμένο προσωπικό της και τους εξειδικευμένους συνεργάτες της ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την προμήθεια εξοπλισμού, το σχεδιασμό και την κατασκευή 14 Φωτοβολταϊκών Σταθμών στην ΠΕ Έβρου συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 8,4 MW. Εκπροσωπεί δε στο χρηματιστήριο ενέργειας μέσω της άδειας ΦΟΣΕ που διαθέτει, 53 Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς της ευρύτερης περιοχής 29 εταιρειών, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 39,5 MW.

«Αναγνωρίζουμε τη σημασία της Θράκης και δη του Έβρου, ως ενεργειακό κόμβο με αξιόλογο αιολικό και ηλιακό δυναμικό και αυξανόμενη συμμετοχή στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Αντιλαμβανόμενοι την αξία της άμεσης ανταπόκρισης στη λειτουργία των σταθμών ΑΠΕ και την αμεσότητα στην επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες τους επιλέξαμε να επενδύσουμε στη δημιουργία του υποκαταστήματος στην Αλεξανδρούπολη διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και συμμετέχοντας στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.» συμπληρώνει ο κ. Π. Πατσουρίδης, COO της εταιρείας.

Η Wootis με αφορμή το ένα έτος λειτουργίας στον Έβρο παρέχει έκπτωση 15% στις υπηρεσίες συντήρησης και λειτουργίας Φωτοβολταϊκών Σταθμών στη Θράκη για αιτήματα διατύπωσης προσφοράς που θα αποσταλούν στο pvprojects@wootis.gr μέχρι τις 31/7/2021.