ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

wootis.gr wootis.gr wootis.gr

Φο.Σ.Ε.

Βάση του νέου καθεστώτος στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, οι παραγωγοί ΑΠΕ θα αποκτήσουν, σε μια ανταγωνιστικά διαμορφωμένη αγορά, μεγάλα κίνητρα ανταγωνιστικότητας, επίσης θα αποκτήσουν ευθύνη για την ακρίβεια πρόβλεψης της παραγωγής τους, και θα επιβαρύνονται οικονομικά για κόστη εξισορρόπησης του συστήματος, που τυχών προκαλούνται από αποκλίσεις προβλέψεων και παραγωγής τους.

wootis.gr τηλεπαρακολούθηση

Πρόβλεψης τιμής και παραγωγής

wootis.gr τηλεπαρακολούθηση

Βελτιστοποίηση Απόδοσης

wootis.gr τηλεπαρακολούθηση

Διαρκής Επικοινωνία
 

Πρόβλεψης τιμής και παραγωγής

Δημιουργούμε και χρησιμοποιούμε τα δικά μας συστήματα λογισμικού για υπηρεσίες διαχείρισης αιολικών και φωτοβολταϊκών σας πάρκων, παρακολούθησης και 24ωρων συναλλαγών προκειμένου να υλοποιήσουμε τις δυνατότητες των πάρκων στο επαρκών.

Έτσι ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε μια διαρκώς ανταγωνιστικά αναπτυσσόμενη αγορά ενέργειας, βοηθάμε τους συνεργάτες μας στην πρόβλεψη των τιμών της αγοράς και του όγκου παραγωγής ενέργειάς τους.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ Φο.Σ.Ε. και παραγωγού, προς την επίτευξη του κοινού μας στόχου - την επίτευξη της καλύτερης δυνατής τιμής για την παραγωγή σας, απαιτείτε πρόσβαση στα συστήματα των πάρκων ηλεκτροπαραγωγής για την ανάκτηση δεδομένων παραγωγής σε πραγματικό χρόνο και σε περιπτώσεις όπου είναι δυνατό για το τηλεχειριστήριο των μηχανών.

Βέλτιστη και άμεση συμμετοχή σε όλες τις αγορές ενέργειας

Χρησιμοποιούμε state-of-the-art μεθόδους πρόβλεψης της παραγωγής της εγκατεστημένης χωρητικότητας ΑΠΕ, για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οικονομικές απώλειες λόγω ανισορροπιών. Παρομοίως, χρησιμοποιούμε μεθόδους πρόβλεψης τιμών αγοράς για τη βελτιστοποίηση της συμμετοχής μας σε όλες τις ακόλουθες αγορές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Χρησιμοποιούμε μοντέλα που αξιολογούν, ποια στρατηγική συμμετοχής στην αγορά ενέργειας θα αποδειχθεί πιο κερδοφόρα. Με στρατηγική εννοούμε, αξιολόγηση της κερδοφορίας, από την συμμετοχή σε καθεμιά από τις αγορές Forward, Day-Ahead, Intraday- Continuous, Balancing and Ancillary Services και επιλέγοντας πώς να μοιράσουμε το ενεργειακό δυναμικό του χαρτοφυλακίου μας σε αυτές τις αγορές.

Στο τέλος κάθε μήνα, παρέχουμε λεπτομερείς αναφορές σχετικά με την απόδοση των στοιχείων σας.

Άμεσες πληρωμές

Διαχειριζόμαστε και εκκαθαρίζουμε συναλλαγές σε καθημερινή βάση για τις αγορές Day Ahead και Intra-Day και σε μηνιαία βάση για χρεώσεις αποκλίσεων. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας και τους κατάλληλους οίκους εκκαθάρισης, προκειμένου να παρέχουμε άμεσες πληρωμές στους πελάτες μας.


Υπεύθυνος Φο.Σ.Ε.

Γιώργος Μ. Παπαθεοδώρου
Project Manager- Αγορά Ενέργειας
+30 6986 582 383
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.