Εταιρεία

Ποιοι είμαστε

Η Διαχείριση Έργων ΑΠΕ έχει νέο όνομα στην ελληνική αγορά.

Πώς ξεκινήσαμε

Η Wootis (Βοώτης ΑΕ) ιδρύθηκε το 2014, σε συνέχεια της πορείας που είχαν ήδη οι μέτοχοί της στον κλάδο της αιολικής ενέργειας από το 2002, με σκοπό να προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα 24ωρη ζωντανή παρακολούθηση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Τι κάνουμε

Έχουμε παρακολουθήσει στενά τη λειτουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών από τη στιγμή της ανέγερσης μέχρι τη στιγμή της αποξήλωσης. Γνωρίζουμε τις περίπλοκες διαδικασίες που ακολουθούν οι επενδυτές, όχι μόνο κατά την ανάπτυξη των έργων τους αλλά και κατά τη λειτουργία αυτών. Αναγνωρίζουμε το διπλό ρόλο των Σταθμών Παραγωγής ως τεχνικά έργα και ως επενδύσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους μπορούμε και καλύπτουμε πλήρως τις ανάγκες που προκύπτουν κατά τη λειτουργία των Αιολικών και Φωτοβολταϊκών σταθμών. Επικεντρωνόμαστε στη διαρκή επιτήρηση των εγκαταστάσεων, την άμεση αναγνώριση τεχνικών και οικονομικών προβλημάτων που ενδέχεται να παρουσιαστούν, την έγκαιρη επέμβαση και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των σταθμών, τη βέλτιστη εκπροσώπηση των σταθμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, την εξασφάλιση των χρηματοροών του έργου και κυρίως την απεμπλοκή, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, του εκάστοτε επενδυτή από οποιαδήποτε διαδικασία.

Οι υπηρεσίες μας

Η τεχνογνωσία στον τομέα των συντηρήσεων έργων ΑΠΕ, η εμπειρία στη ζωντανή απομακρυσμένη παρακολούθηση και διενέργεια τηλεχειρισμών και οι ικανότητες του εξειδικευμένου προσωπικού μας, οδήγησε τη Wootis το 2018 να διευρύνει τη γκάμα των υπηρεσιών της προσφέροντας υπηρεσίες Διαχείρισης Έργων Α.Π.Ε. (asset management), που συμπεριλαμβάνουν:

  • Ψηφιακές υπηρεσίες συνεχούς (24/7) ζωντανής απομακρυσμένης
    παρακολούθησης (τηλεμετρία),
  • Απόλυτο έλεγχο και τεχνική και εμπορική διαχείριση,
  • Μελέτες και εργασίες προληπτικής συντήρησης, με εγγυήσεις ίδιες με αυτές των κατασκευαστών, και βελτιστοποίησης απόδοσης ενέργειας,
  • Μελέτες και εργασίες επεμβατικής συντήρησης εντός εγγυημένου χρονικού διαστήματος και βελτιστοποίησης απόδοσης ενέργειας και
  • Σχεδιασμό φωτοβολταϊκών σταθμών, προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, παρέχοντας ενεργειακές λύσεις "με το κλειδί στο χέρι" (turn key solutions).

Συνεπής στο όραμά της για πλήρη διαχείριση έργου και συμβαδίζοντας με το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της Ενεργειακής Αγοράς στην Ελλάδα, η Wootis απέκτησε τον Απρίλιο του 2020 Άδεια Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης Παραγωγών ΑΠΕ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Έτσι, είναι πλέον η μόνη ελληνική εταιρεία που παρέχει μέσα από την ολιστική της προσέγγιση, σε κάθε επενδυτή έργων ΑΠΕ, ανεξαρτήτως μεγέθους, ένα πλήρες πακέτο διαχείρισης έργου που καλύπτει το σύνολο των αναγκών του, επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη λειτουργία των έργων ΑΠΕ με την ελάχιστη συμμετοχή του εκάστοτε επενδυτή.

Οι άνθρωποί μας

Η Wootis παρακολουθεί στενά τις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις και επιμένει στη διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού της, ώστε να είναι πάντα σε θέση να αντιμετωπίζει το σύνολο των προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν σε ένα έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Έχοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της διπλωματούχους μηχανικούς και εξειδικευμένους τεχνικούς μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών. Η υπηρεσία ζωντανής απομακρυσμένης παρακολούθησης (τηλεμετρία) και η άμεση ενημέρωση από το έμπειρο τεχνικό προσωπικό μας, συνεπάγεται:

  • τη μείωση απωλειών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς,
  • τη βελτιστοποίηση της απόδοσης ενέργειας και
  • την αδιάλειπτη και ομαλή λειτουργία των σταθμών.

DOWNLOAD BROCHURE

Όραμα

Στόχος και όραμά μας στη Wootis είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ελληνική επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, στην ποιότητα, και να στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντι στους πελάτες μας προσφέροντας, υπηρεσίες και προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Επιδιώκουμε να αναπτυσσόμαστε με σεβασμό προς τους τους εργαζομένους μας, τους πελάτες μας, την κοινωνία και το περιβάλλον, ενώ φροντίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με αδιαπραγμάτευτη δέσμευση για ποιότητα.

CEO Καραδήμας Αθανάσιος karadimas@wootis.gr 2106 254707
COO Πατσουρίδης Πάρης patsouridis@wootis.gr 2106 254707