Υπηρεσίες Asset Management από την Wootis SA - Νέο deal για το συγκρότημα αιολικών πάρκων στην Δεσφίνα

04/10/2021

Την αναπτυξιακή της πορεία συνεχίζει η εταιρεία Wootis SA, μετά την πρόσφατη συμφωνία με τις εταιρείες Vector Αιολική Δεσφίνας ΑΕ και Vector Αιολική Νότιας Δεσφίνας ΑΕ και την ανάληψη της Τεχνικής και Εμπορικής Διαχείρισης (Technical and Commercial Management) του συγκροτήματος αιολικών πάρκων στη Δεσφίνα, της ΠΕ Φωκίδας, που αποτελείται από 35 ανεμογεννήτριες Enercon, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 82,25 MW.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η εμπορική συμφωνία επήλθε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις της Wootis SA με την Aquila Capital που αποτελεί τον κύριο μέτοχο των εταιρειών, μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στις αρχές του έτους και επισφραγίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αποτελεσματικότητα και την εμπειρία της Wootis στον κλάδο της ολοκληρωμένης διαχείρισης έργων ΑΠΕ (Asset Management).

«Η Wootis SA αξιοποιεί την πολυετή δραστηριότητα της στην ελληνική ενεργειακή αγορά και το δίκτυο των ευρωπαϊκών συνεργατών της, έτσι ώστε να διασφαλίζει την ομαλή και βελτιστοποιημένη λειτουργία των έργων ΑΠΕ που διαχειρίζεται και να κερδίζει την εμπιστοσύνη ευρωπαϊκών funds που εισέρχονται στην ελληνική αγορά, χωρίς να χρειάζεται να αναπτύξουν τις δικές τους υποδομές. Επιπλέον, επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο η γενικότερη τάση που παρουσιάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη ανεξάρτητου Asset Manager για το συντονισμό των εμπλεκόμενων μερών, τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των έργων και κατ’ επέκταση της απόδοσης των επενδύσεων», σχολιάζει ο κ. Αθ. Καραδήμας, Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας.